Бившият наставник на Барселона Хосеп Гуардиола ще застане начело на Байерн Мюнхен от следващия сезон, обявиха от баварския гранд.

Младият испански специалист ще получи договор с немския тим до 2016 година. "Изключително сме щастливи, че успяхме да привлечем треньор като Гуардиола, който бе желан от много големи клубове. Той е един от най-успешните специалисти в света и ние сме сигурни, че не само Байерн, но и целият германски футбол, ще спечели много от неговото идване при нас", сподели изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге.

41-годишният Гурдиола, който изведе Барселона на два пъти до триумф в Шампионската лига, ще смени на поста Юп Хайнкес, чийто контракт с Байерн изтича през лятото. Бившият играч на каталунците в момента живее в Ню Йорк със своето семейство. Той напусна Барселона през миналата година, след като води четири година бившия отбор на Христо Стоичков.

Младият наставник бе спряган за нов треньор на доста от европейските грандове, но от новата кампания ще започне работа на стадион "Алианц арена" в Мюнхен.

БГНЕС