Отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал победиха с минималното 1:0 съответно Уест Хем и Суонзи и се класираха за четвъртия кръг на ФА Къп.

Двата мача бяха реванши, след като първите срещи бяха завършили 2:2, като на "Олд Трафорд" сър Алекс Фъргюсън направи цели 10 промени в стартовия състав в сравнение с победата над Ливърпул през уикенда. В тима се завърнаха лекувалите контузии Уейн Рууни, Нани, Андерсон и Фил Джоунс, а на вратата застана Андерс Линдегор.

Мачът започна отлично за "червените дяволи" и те поведоха още в деветата минути, когато Рууни се разписа на празна врата след асистенция на Хавиер Ернандес. Домакините доминираха тотално през първата част, но изпуснаха няколко удобни положения за втори гол. През второто полувреме "чуковете" бяха равностойни, но не успяха да застрашат вратата на Линдегор, а Рууни изпусна дузпа в края на мача, пращайки топката над вратата. В следващия кръг Юнайтед ще посрещне тима на Фулъм.

На "Емиратс" възпитаниците на Арсен Венгер контролираха мача, но Тио Уолкът и Оливие Жиру направиха сериозни пропуски пред вратата на Суонзи. "Артилеристите" все пак стигнаха до скъпоценния гол четири минути пред края, когато Джак Уилшър се разписа с удар от границата на наказателното поле. В четвъртия кръг на турнира Арсенал ще гостува на Брайтън енд Хов Албиън.

БГНЕС