Фулъм победи Уест Хем с 3:1 в мач от 24-и кръг на английската Висша лига, играл се на ст. "Крейвън Котидж" пред 30 хил. зрители.

Малкото лондонското дерби бе от изключително значение както за Фулъм, така и за мениджъра Мартин Йол. При загуба тимът се озоваваше в зоната на изпадащите, а Йол - вероятно уволнен.

Фулъм обаче излезе надъхан за победа, натиквайки гостите в тяхната половина още от първия съдийски сигнал. Резултатът бе открит още в 10-ата минута от Димитър Бербатов при асистенция на Дъф - 1:0 за Фулъм.

Лондончани излязоха нахъсани и през втората част, но вместо да удвоят резултата, сами получиха гол. Негов автор - в 46-ата минута - бе Нолан, оползотворил пас на Нобъл.

Въпреки неочакваното начало на второто полувреме играчите на Фулъм не се стъписаха и само 3 минути по-късно отново поведоха чрез Родалега, като в основата на гола отново бе Дъф, който заедно с Бербатов бе най-добрият на терена.

До края на мача възможности имаха и двата отбора. Крайният резултат бе оформен от О`Браян от Уест Хем, който си отбеляза автогол в последната минута на редовното време: Фулъм - Уест Хем 3:1.

Бербатов, който в този ден навърши 32 години, бе сменен в 76-ата минута от Петрич. При напускането му на терена публиката стана на крака, изпращайки го с бурни аплодисменти.

След този мач Фулъм е 12-и в класирането на Висшата лига с актив от 28 т. - на 8 т. от зоната на изпадащите. /БГНЕС