Англия победи Бразилия с 2:1 в приятелски мач, игран на ст. "Уембли" пред 87 хил. зрители.

Англичаните излязоха с черни ленти на ръцете си, а мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Мюнхен преди 55 г.

И двата отбора започнаха агресивно още с първия съдийски сигнал. В 18-ата минута заради игра с ръка на Джак Уилшър бразилците получиха право на дузпа.

Тя бе изпълнена от Роналдиньо, чийто шут обаче бе отразен от Джо Харт. Вратарят спаси и добавката, дело отново на Роналдиньо, което накара "Уембли" буквално да пощурее.

Доброто настроение по трибуните прерасна в еуфория в 26-та минута, когато Уейн Руни реализира с мощен шут след лошо избиване на Сезар - 1:0 за Англия.

Изравнителният гол падна малко след подновяването на играта през втората част. След грешка на Гари Кейхил Фред стреля от границите на наказателното поле и препарира Джо Харт - 1:1.

Оттук до края на мача бразилците имаха превъзходство, но вместо да победят, те загубиха. Автор на победния гол бе ветеранът Франк Лампард, който получи топката от Руни и с хубав шут от голямата палантерия реализира за 2:1.

Мачът бе първи за треньора Фелипе Сколари, откакто се завърна начело на Кариоките. /БГНЕС