Зайчето Бънди, талисман на Откритото европейско първенство по биатлон в Банско, направи генерална проверка на трасето и съоръженията на спортния център "Бъндерица", където след 2 дни стартира състезанието.

Той бе придружен от президента на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска, рейс директорът от Международния съюз по биатлон Феликс Битерлинг и мениджърът на състезанието Венцеслав Илиев. "Ще докладвам на президента на Международната федерация г-н Андрес Бесеберг, че Банско е в пълна готовност да посрещне европейското първенство", сподели талисманът пред журналисти.

Първият старт е на 20 февруари. 286 състезатели от 34 страни ще се състезават в следните дисциплини: спринт, индивидуално, преследване, смесена щафета и щафета. Първенството приключва на 26 февруари. В Банско пристигат шестима световни шампиони от завършилото наскоро световно за юноши и девойки. Безспорната звезда ще дойде с украинския отбор – носителката на златен медал от световното в Нове место – Олена Пидгрушна, която стана първа в спринта на 7,5 км.

БНТ1 и Евроспорт ще предават пряко най-интересните стартове – спринт и преследване при мъжете и жените. Спринтовете ще са на 23 февруари (събота), съответно от 10:30 ч. и 15:00 ч. Преследването е на следващия ден, като старта при мъжете е планиран в 12:00 часа, а този при жените в 15:45 ч. Любителите на биатлона ще могат да следят на живо резултатите от стартовете и в интернет на www.biathlon.bg в специалната секция за първенството. Бюджетът на състезанието е 750 000 лева.

БГНЕС