В резултат на сблъсък, станал на финала на автомобилното състезание Наскар в Дайтона, щата Флорида, са ранени 28 зрители, предават осведомителните агенции.

Според организаторите на състезанието 14 са транспортирани в болници. Състоянието на шестима от тях по преценка на лекарите е тежко. Още 14 зрители са получили различни травми, като на място им е оказана медицинска помощ.

На финалната обиколка по време на състезанието Наскар в Дайтона се сблъскали десетина коли. Едни от автомобилите, управляван от дебютанта в състезанието Кайл Ларсон след удара излетял във въздуха и се врязал в защитната ограда, отделяща трасето от зрителите. При удара напълно била смачкана предната част на автомобила на Ларсон, а отломки от нея се разхвърчали и паднали на трасето и върху зрителите.

Според информациите сблъсъкът на финалната обиколка станал заради опит на намиращия се начело Рейган Смит да си осигури победа като блокира сегашния шампион Брад Кезеловски. Машините на Смит и Кезеловски се ударили, а в тях след това се врязали и други участници в надпреварата.

БГНЕС