Манчестър Юнайтед и Барселона ще се борят за подписа на 18-годишния защитник на Рома Маркиньос, пишат бразилските медии.

Вчера "Corriere dello Sport" съобщи, че Рома са отхвърлили оферта на Барселона за играча в размер на 25 млн. евро. Младият бразилец обаче е желан и от сър Алекс Фъргюсън и се очаква жестока борба между английския клуб и каталунския през лятото, пише "Daily Express". Говори се, че Манчестър Сити също се интересуват от Маркиньос. Самият футболист коментира, че в момента е щастлив в Рома и не се интересува от предложения от други клубове. Той дойде при римските "вълци" през 2012 г. от Коринтианс. /БГНЕС

Marquinhos, который также связан с Манчестер-Сити чемпионов Премьер-лиги, знает об интересе, но прояснил, что он счастлив остаться с Giallorossi пока.

18-летний недавно сказал: "Все происходит очень быстро в настоящее время. Я пытаюсь не выглядеть слишком далеким вперед.

"Интерес из многих важных клубов? Я не думаю о передаче. Я должен цыганам много за шанс, который они дали мне."

У Marquinhos, который регистрировал 20 появлений для Serie сторона до сих пор, есть контракт в Stadio Olimpico до лета 2017.

Рома отхвърлиха 25 милиона евро от Барса за Маркиньос

Барселона са по следите на защитника на Рома Маркиньос.

Бразилският тийнейджър определено предизвика интерес в Манчестър Сити и Барселона този месец. "Corriere dello Sport" пише, че Рома са отхвърлили предложение от 25 милиона евро от Барселона тази седмица. Маркиньос е наясно с интереса от страна на тези клубове, но твърди, че е щастлив в Рома, което означава, че предстои да преподпише договора си преди да отвори летния трансферен прозорец. /БГНЕС