Славия и Ботев Пловдив не се победиха, след като завършиха 2:2 в първия мач от програмата на 16-ия кръг на "А" група, предаде репортер на БГНЕС.

Домакините започнаха по-силно срещата и успяха да открият резултата още в 9-ата минута чрез Галин Иванов. Тодор Янчев стреля от дъгата на наказателното поле, Стаховяк успя да избие, но топката попадна на крака на полузащитника и той я прати в далечния ъгъл на вратата на гостите за 1:0. "Канарчетата", които бяха подкрепяни от сериозна агитка в "Овча Купел", все пак успяха да изравнят в 21-ата минута. Вандер Виейра успя да се разпише във вратата на Стефано Кунчев от близко разстояние, след като Живко Желев покри засадата при центрирането. До края на полувремето имаше изключително спорна ситуация, в която Филип Филипов игра с ръка в наказателното поле на "белите", но главният съдия Ахмед Ахмед остана безмълвен.

Мариян Огнянов пък вкара изключително красиво попадение за 1:2 в полза на пловдивчани в 51-ата минута. Той получи пас отляво, напред и почти от аутлинията с техничен удар с левия крак успя да прати кълбото в далечния ъгъл на вратата на Славия. Ливраменто все пак изравни с глава в 54-ата минута, след като засече центриране на Радослав Димитров, правейки резултата 2:2. Пред погледа на Благо Георгиев, славистите можеха дори да вземат и трите точки, но ударът на Здравко Лазаров в 78-ата минута срещна гредата зад Стаховяк.

В следващия кръг на шампионата, Ботев Пловдив приема Левски на ст. "Христо Ботев", а Славия гостува на Монтана.

БГНЕС