Ювентус си тръгна с ценна точка от гостуването на Наполи, след като направи 1:1 в Неапол на стадиона, на който не е печелил от 13 години насам.

"Бианконерите", чиято последна победа на стадион "Сао Паоло" датира от далечната 2000 година, когато сегашният им треньор Антонио Конте се подвизаваше в халфовата линия на тима, все пак първи поведоха в резултата.

Джорджо Киелини в 10-ата минута се извиси и засече с глава топката в мрежата на Морган Де Санктис след прекрасно центриране на Андреа Пирло. Това бе първо попадение през този сезон за бранителя, който до последно бе въпрос за срещата, заради травма на глезена.

Домакините все пак успяха да изравнят две минути преди почивката. Швейцарският халф на неаполци Гьокхан Инлер стреля силно, топката се отби в Леонардо Бонучи и се оплете в мрежата на Джиджи Буфон.

Наполи натиснаха сериозно съперника си през втората част, имаха доста положения за ново попадение, но отличният и в този мач Буфон спаси своя тим от поражение със страхотните си спасявания. /БГНЕС