Отборът на Литекс надигра и заслужено победи с 2:0 напълно беззъбия тим на ЦСКА в дербито на първия пролетен кръг на "А" група, което се игра на стадион "Българска армия", предаде репортер на БГНЕС.

Двубоят бе завръщане на "червените" на техния стадион, както и повторен дебют за Миодраг Йешич начело на тима, но всичко за "армейците" бе помрачено от изключително слабата им игра. Гостите поведоха в резултата още в шестата минута след красив гол с глава на Армандо Ваюши, който бе изпуснат от Иван Бандаловски. Играчите на ЦСКА държаха повече топката, но нямаха никакви идеи и много трудно създаваха положения пред Илко Пиргов, докато ловчанлии играха тактически дисциплинирано.

В началото на второто полувреме упражнението се повтори и Ваюши вкара нов гол с глава, отново след слаба изява на Бандаловски. До края Йешич и неговите възпитаници нямаха отговор и не успяха да се върнат в мача, а привържениците на ЦСКА останаха изключително недоволни от видяното. С този успех Литекс излезе еднолично на третото място в класирането с актив от 32 точки - три повече от "армейците". /БГНЕС