Манчестър Юнайтед отново поведе с 15 точки на върха на класирането във Висшата лига, след като победи Норич Сити у дома с 4:0 в мач от 28-ия кръг на първенството, като с хеттрик се отличи Шинджи Кагава.

Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън реши да не пази играчите си за предстоящия сблъсък с Реал Мадрид във вторник и излезе с много силен състав, който обаче трудно се справи с гостите. Домакините успяха да поведат едва в продължението на първото полувреме, когато Кагава се разписа с изстрел от воле след асистенция на Робин ван Перси. През втората част "канарчетата" бяха по-активни и създадоха няколко положения, като Ръсел Мартин пропусна да изравни резултата на празна врата от непосредствена близост. Малко след това Кагава вкара втори гол след асистенция на Рууни, а в 87-та минута оформи своя хеттрик след елегантен завършващ удар. Крайното 4:0 дойде след страхотен изстрел на Рууни от далечно разстояние.

Димитър Бербатов отново се разписа за своя Фулъм, но лондончани не успяха да спечелят гостуването си на Съндъралнд, като двубоят на "Стейдиъм ъф Лайт" завърши 2:2. Българският нападател откри резултата в 16-та минута от дузпа, а 10 минути преди почивката Заша Ритер удвои преднината на "котиджърс". С голове на Крейг Гарднър и Стефан Сесеньон обаче "черните котки" стигнаха до точката.

Останалите резултати:

Челси - УБА 1:0

Евертън - Рединг 3:1

Саутхемптън - КПР 1:2

Стоук - Уест Хям 0:1

Суонзи - Нюкасъл 1:0. /БГНЕС