Реал Мадрид победи Манчестър Юнайтед в мача реванш от осминафиналната фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир Шампионска лига. Срещата между двата гранда се изигра на "Олд Трафорд", а емоционален момент бе появата на Кристиано Роналдо в "Театъра на мечтите", където реално започна шеметната му кариера по най-високите стъпала в европейския футбол.

"Лос бланкос" обърна "червените дяволи" от 1:0 до 1:2 в рамките на само три минути, малко след като Юнайтед остана с човек по-малко на терена.

Така с общ резултат от двата мача 3:2 Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите, а за английския тим остава горчивината от изпуснатия шанс и упрека към съдийството.

Преди началото на срещата сър Алекс Фъргюсън изуми всички с решението си да остави на пейката Уейн Рууни. Специалистът пък вкара в игра Нани, който всъщност остави отбора си с човек по-малко.

С екипа на Юнайтед на терена излезе и Райън Гигс, за който това беше мач номер 1000.

Домакините започнаха силно и след четвърт час игра създадоха две много опасни положения пред вратата на Диего Лопес.

В 20-та минута стражът на гостите извади чист късмет, след като топката се заклещи между краката му непосредствено преди голлинията след удара на Дани Уелбек. Малко преди това пък Неманя Видич удари греда и така по всичко личеше, че Манчестърци ще са доминиращия тим в срещата.

В 33-та минута пък Игуаин вкара топката в мрежата на Де Хеа, но тъкмо преди това Серхио Рамос бе извършил нарушение в наказателното поле и голът бе отменен.

Анхел ди Мария получи травма малко преди края на първото полувреме и трябваше да напусне игра. На негово място Моуриньо пусна в игра Кака.

Така при нулево равенство двата тима се оттеглиха на почивката. След нея обаче на терена стана истински екшън.

Още в третата минута на втората част резултатът беше открит в полза на Манчестър Юнайтед от... Серхио Рамос. Играчът на "Лос бланкос" си отбеляза автогол, след като засече топка, пратена от Нани и не остави никакъв шанс на Диего Лопес да спаси.

В 56-та минута главният арбитър на срещата Джунейт Чакър от Турция се превърна в най-мразения на "Олд Трафорд", а дори и сър Алекс Фъргюсън си позволи гневна реакция от неговото отсъждане. Той показа директен червен картон на Нани за високо вдигнат крак срещу Алваро Арбелоа.

Така, осакатен, Манчестър Юнайтед беше принуден да се защитава, а Жозе Моуриньо моментално реагира, като замени бек за атакуващ халф. Той извади от игра Арбелоа и пусна Лука Модрич.

Тъкмо последният се разписа и 10 минути по-късно с фантастичен шут от около 20 метра.

По това време Мадрид вече беше превзел Манчестър и буквално мачкаха "дяволите" по зелената трева.

В 69-та минута Кристиано Роналдо сътвори обрата, като по този начин португалецът записа два гола в двете срещи срещу бившия му тим.

Гонсало Игуаин влезе в наказателното поле на скорост и остро пусна топката пред голлинията, където звездата на мадридчани я засече. След попадението обаче Кристиано не си позволи да се радва, а дори с жест сякаш се "извини" на публиката.

След това Моуриньо пусна бранител в лицето на Пепе, а в същото време Фъргюсън вкара Уейн Рууни в 73-та минута.

До края на срещата имаше положения и пред двете врати, но всички опити на Юнайтед бяха попарени от Диего Лопес, който свърши перфектна работа.

Спортни.бг