Ювентус победи Селтик с 2:0 в осминафинален мач-реванш от Шампионската лига, играл се пред 39 хил. зрители в Торино, и общ резултат 5:0 се класира за следващата фаза на турнира.

Ювентус започна в експериментален състав, но въпреки това наложи превес още от първия съдийски сигнал. В средата на терена пълновластен господар бе неостаряващият Андреа Пирло, който бе основата на всички атаки към вратата на гостите. Резултатът бе открит в 24-ата минута от Алесандро Матри, реализирал след добавка, след като вратарят Фостър отрази първия шут на Артуро Видал: 1:0.

Второто полувреме премина при равностойна игра, като и двата отбора имаха своите шансове. В 60-ата минута Комънс отправи силен шут отдалеч, но Джанлуиджи Буфон отрази с вещина. Пет минути по-късно домакините удвоиха резултата, като в основата на гола бе отново Пирло. Ветеранът изведе отлично Видал, подал на свободния Куалярела, който не пропусна да се разпише: 2:0.

До края на мача възможности имаха и двата тима, но заради пропуските на Дзакерини от домакините и Самарас от гостите резултатът остана непроменен: Ювентус - Селтик 2:0. /БГНЕС