Гарет Бейл отново бе в основата на победа на Тотнъм, като този път "шпорите" разбиха с 3:0 Интер в среща от Лига Европа. Стяуа пък изненада неприятно Челси с 1:0 в първия мач между двата тима от осминафиналите на втория по сила европейски клубен турнир.

Бейл заби 21-ото си попадение през този сезон още в 6-ата минута на мача в Северен Лондон, а класиката на "Уайт Харт Лейн" оформиха Гилфи Сигурдсон и Ян Вертонген, съответно в 18-ата и 53-ата минути. "Нерадзурите" ще имат много тежка задача в реванша след седмица, въпреки че и за тях имаше сравнително добра новина, тъй като Бейл няма да може да играе на "Сан Сиро". Нападателят на лондончани получи жълт картон за симулация, като това бе четвърто предупреждение за него през тази кампания и по този начин Тотнъм ще бъде в Милано без своята най-голяма звезда.

Успехът на "шпорите" бе единствен за Великобритания в Европа през тази седмица. Нюкасъл успя да сложи край на 100%-ия домакински рекорд на Анжи в турнира и направи 0:0 на "Лужники" в Москва, докато Челси падна при гостуването на изпълнения докрай стадион в Букурещ. Стяуа спечели с 1:0 след дузпа, отсъдена за нарушение на Райън Бертранд срещу Раул Русеску и в последствие реализирана от потърпевшия.

Лацио направи сериозна стъпка към четвъртфиналите в надпреварата, надвивайки Щутгарт в Германия с 2:0, след попадения на Едерсон и нигериеца Огени Онази. Фенербахче би Виктория Пилзен в Чехия с 1:0 след гол на камерунския нападател Пиер Вебо, а Бенфика надви Бордо с 1:0 в Лисабон.

Леванте и Рубин Казан завършиха при резултат 0:0 във Валенсия, а Базел победи Зенит на своя стадион с 2:0, като головете паднаха в последните 10 минути на мача в Швейцария.

БГНЕС