Манчестър Юнайтед и Челси направиха равенство 2:2 в последния четвъртфинал от турнира за ФА Къп и ще определят победителя след реванша на "Стамфорд Бридж".

На "Олд Трафорд" домакините започнаха отлично и до 11-та успяха да поведат с 2:0 след голове на Хавиер Ернандес и Уейн Рууни. Чичарито се разписа с брилянтен прехвърлящ удар с глава, който направи Петър Чех безпомощен, а малко след това Рууни удвои от пряк свободен удар. До края на полувремето играчите на Юнайтед се прибраха в своята половина и се защитаваха много добре, а на няколко пъти изпуснаха да вкарат трети гол след отлични контраатаки.

Мениджърът на "сините" Рафаел Бенитес направи две промени малко след почивката, пускайки в игра Еден Азар и Джон Оби Микел. Само няколко минути след това белгийският национал върна Челси в играта със страхотен изстрел от границата на наказателното поле, в 68-та минута Рамирес изравни с премерен удар от 13 метра. До края на мача лондончани можеха да постигна и пълен обрат, но Давид Де Хеа се намеси отлично в няколко ситуации и остави своя отбор в турнира. /БГНЕС