"Знам, че надали ще жънем само победи, но аз обещавам да се раздавам максимално, за да върви ЦСКА напред. Идвам с добри намерения, да работим с Росен Кирилов за доброто на тима. Ще дадем не 100%, а 120% за ЦСКА", сподели новият наставник на "червените" Милен Радуканов, предаде репортер на БГНЕС.

Договорът на младия специалист е до края на сезона, с опция за още 2 години. Той наследява на поста Миодраг Йешич, който бе освободен след слабата игра на "червените" в първите два кръга от пролетния дял на шампионата, в които тимът записа загуба от Литекс с 0:2 и победа над Черноморец Бургас с 2:0.

Запитан дали лесно се е съгласил да се завърне в тима и дали да не е обиден на ръководството за предишното си освобождаване, Радуканов заяви: "Не искам да се връщам назад в миналото. Оставих недовършена работа, която искам да успея да довърша сега. Не съм имал проблем с `Титан`. Отстраниха ме, да, но след това подходиха коректно, така че нямам проблем с тях. Никога не съм пожелавам мястото на някого, защото знам, че подобно нещо може да се случи и на мен. Не е приятно, когато те сменяват. Във футбола обаче е така. Всичко е възможно, може още утре да почнат да ме сменяват. Не се притеснявам обаче, опитвам се да загърбя миналото".

Радуканов продължи: "Момчетата не са психически добре, това видях на заниманието днес. Надявам се да няма групички в тима. Когато има победи, няма разединение. Ще опитаме да вземем добър резултат още в утрешния мач срещу Локомотив София. Бандаловски, Платини, Крачунов и Марсиньо няма да играят. Знаем и за проблемите между предишния треньор и играчи, но трябва да ги преодолеем".

"За да съм тук, винаги се правят компромиси. На такъв голям отбор обаче не се отказва. Ще гледаме да работим здраво и отборът да върви нагоре. Няма как да наложим млади футболисти веднага, ето Паро Никодимов го е правил преди, ще се опитаме и ние сега да го направим. Ще опитаме да наложим млади играчи, но не веднага, а лека-полека", каза накрая младият наставник на столичния гранд.

На пресконференцията на стадион "Българска армия" присъстваха още спортно-техническият директор на ЦСКА Аспарух Никодимов, който представи Радуканов, както и помощникът на новия треньор - бившият ни национал Росен Кирилов.

Радуканов дойде в ЦСКА през 2010 година като преводач и асистент на румънския специалист Йон Андоне, а след това бе част от щабовете на Адалберт Зафиров, Павел Дочев и Гьоре Йовановски. След уволнението на македонеца през октомври, Радуканов бе назначен за временен наставник, а в последствие и за постоянен.

Младият треньор се ползваше с голямо доверие от страна на феновете и успя да донесе на собствениците на клуба – Димитър Борисов и Иво Иванов, единствените два трофея при тяхно управление. ЦСКА спечели Купата на страната през 2011 годината, а след това триумфира и със Суперкупата.

Радуканов започна следващия сезон с осем поредни победи, но въпреки това загуби одобрението на ръководството и започна да се говори за негова смяна. След загубата от Славия и равенството с Черно море, той бе уволнен, а начело на ЦСКА застана тандема Димитър Пенев и Дуци Симонович. Скоро след това Радуканов пое тима на Ботев Пловдив, където изкара неуспешни пет месеца, преди да бъде освободен. В началото на тази година Радуканов се завърна в ЦСКА и изкара специализация в отбора на БАТЕ Борисов.

Новият треньор води днешното занимание на "червените", а първият му мач начело на тима ще бъде утрешната среща с Локомотив София от турнира за Купата на България. /БГНЕС