Отборът на Барселона победи тима на Милан с 4:0 в 1/8-финална среща-реванш в Шампионската лига, играна на стадион "Камп Ноу".

Барса направи нещо, което никога не се е случвало в историята на Шампионската лига. След като загуби с 0:2 в първия мач на "Сан Сиро", испанският тим успя да навакса пасива си и да елиминира "росонерите".
Двубоят логично започна с домакински натиск на каталунците, които се хвърлиха в атака веднага щом чуха първия съдийски сигнал.

Гостите от Милано обаче сякаш бяха построили стена пред вратата си и не допускаха съперников играч да нахлуе в наказателното им поле.

Такова нахлуване дори не бе нужно на Барселона, за да открие резултата в своя полза, тъй като испанският гранд разполага с геният Лионел Меси.

Феноменалният аржентинец получи топката на границите на наказателното поле, около него имаше петима играчи на "росонерите", но нито един от тях не успя да му попречи да стреля и да се разпише в петата минута за 1:0.

Отборът, воден от Жорди Роура бе на крилете на вдъхновението и още в 13-ата минута можеше да удвои преднината си, но великолепен удар на Андрес Иниеста бе спасен от Кристиан Абиати.

Постепенно играта на "Камп Ноу" се успокои, темпото спадна. Каталунците задържаха топката в свое владение, а Милан опитваше да я отнеме и да организира остра контраатака.

При една такава акция на италианския тим едва не се стигна до изравняване на резултата, след като Нианг се измъкна зад отбраната на Барса, преодоля и вратаря Виктор Валдес и стреля, но нацели само страничния стълб на испанската врата.

Барселона веднага наказа този пропуск на Милан с второ попадение в 39-ата минута, с което заличи преднината на гостите си от първия мач.

Андрес Иниеста асистира на Лионел Меси и звездата на домакините удвои преднината на Барселона с втори красив гол от границите на наказателното поле - 2:0.

Десет минути след началото на второто полувреме чудото се случи на "Камп Ноу". Барселона отбеляза трето попадение, което класира тима напред в турнира.

Капитанът Шави Ернандес с великолепен пас намери Давид Вия в наказателното поле на Милан и испанският национал с прецизен удар се разписа за 3:0.

Сега вече момчетата на Масимилиано Алегри се нуждаеха от гол, ако искаха да се класират за следващия етап от надпреварата.

Те опитаха да направят това в последните десетина минути на редовното време, но нямаха късмет, а и защитата на Барселона успя да се справи с предизвикателствата.

В даденото от съдията продължение на редовното време домакините направиха една бърза контраатака, която завърши с асистенция на Алексис Санчес към Жорди Алба, който сложи точка на спора, оформяйки крайното 4:0.

sportni.bg