УЕФА обяви, че ще започне разследване на появилите се информации, че на голяма част от европейските грандове е било предложено от катарска страна да участват в нов летен супертурнир по футбол, съставен от 24 отбора, който ще се казва "Футболна лига на мечтите".

Катар ще позлати с по 175 милиона паунда английските грандове Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси и Арсенал, за да участват в новия летен супертурнир по футбол, който би трябвало да се провежда на всеки две години от 2015 година.

Според съобщение в държавния вестник на една от най-богатите страни в света, цитирано от английския съобщава "Дейли Експрес", катарските организатори смятат да отправят офертата към четирите английски гранда да участват в турнира, който е заплануван за лятото на 2015 година. Състезанието, което ще бъде обявено официално през следващия месец, ще бъде финансирано от кралското семейство, а Юнайтед, Сити, Арсенал и Челси ще бъдат само част от световните футболни грандове, които би трябвало да мерят сили в надпреварата.

Новата лига пък ще бъде сериозна заплаха най-вече за европейската Шампионска лига, тъй като последният шампион на Европа Челси взе само 50 милиона паунда за крайния успех в надпреварата. Самите мачове ще се играят в Катар и близките държави от Залива, 16 от тимовете ще играят постоянно в турнира, а още осем клуба от целия свят ще получават специални покани за всяко издание на надпреварата.

В турнира би трябвало да участват още европейки грандове, като Барселона, Реал Мадрид, ПСЖ и други, но все още от нито една асоциация, както и от Висшата лига на Англия, не са коментирали официално идеята на катарските богаташи. /БГНЕС