Байерн загуби от Арсенал с 0:2 в осминафинален мач-реванш от Шампионската лига, но въпреки това се класира за следващата фаза на турнира заради повече отбелязани голове на чужд терен.

Баварците влязоха в мача с комфортна преднина от първата среща, играла се в Лондон - 3:1. Високото им самочувствие обаче насмалко не им изигра лоша шега. Арсенал откри резултата с гол "от съблекалнята" - в 3-ата минута Оливие Жиру простреля Мануел Нойер, засичайки от 2 метра пас на Тео Уолкът.

Вялата игра на домакините продължи до края на първото полувреме и началните минути на второто. Едва след това баварската машина заработи и за Арсенал настанаха тежки минути, като с основна заслуга вратата на лондончани да остане суха бе вратарят им Лукаш Фабиански.

Полякът спаси няколко много силни удара - на Луис Густаво, Ариен Робен и Томас Мюлер. И вместо гол за домакините, такъв падна за гостите. При една от редките си контраатаки Арсенал спечели ъглов удар, след чието изпълнение Лоран Косчелни простреля с глава Нойер - 0:2.

В последните минути играта се изнерви и накъса, като футболистите на Байерн и 68-те хиляди зрители по трибуните на "Алианц Арена" трябваше да треперят до последния съдийски сигнал. В крайна сметка обаче Арсенал не успя да сътвори чудото, като реализира и трети гол.

С общ резултат от двата мача 3:3, но с повече отбелязани голове на чужд терен, Байерн се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, жребият за които ще се тегли на 15 март в швейцарския град Нион. /БГНЕС