Реферът Ахмед Ахмед е със спрени съдийски права до края на сезона след скандалното му решение да отмени гола на Литекс по време на вчерашния мач с Левски от четвъртфиналите на Купата на България.

Ахмед вбеси наставника на "оранжевите" Христо Стоичков, след като незнайно защо реши да отмени попадението на Николай Бодуров в 93-та минута на мача, който "сините" в крайна сметка спечелиха с 1:0. Съдийската комисия към БФС още днес се е събрала и е решила да извади Ахмед до края на сезона, а тежко наказание получава и единият му асистент - Георги Ковачев, който е със спрени права за 15 срещи.

Съобщението на СК към БФС:

"За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща 1/4-финал за купа България между отборите на Левски и Литекс /Лч/, СК при БФС наказва съдията Ахмед Ахмед с лишаване от съдийски права до края на спортно-състезателната 2012/2013 г. и запазва правото си да прецени оставането му в ранглистата за сезон 2013/2014 г.

За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща 1/4-финал за купа България между отборите на Левски и Литекс /Лч/, СК при БФС наказва асистент съдията Георги Ковачев с лишаване от съдийски права за 15 срещи". /БГНЕС