Английските отбори, състезаващи се в Лига Европа, възстановиха до известна степен честта на родината на футбола, след като Тотнъм, Челси и Нюкасъл се класираха за четвъртфиналите на втория по сила европейски клубен турнир.

Фернандо Торес вкара победното попадение за Челси, които надвиха Стяуа с 3:1 на "Стамфорд бридж" и елиминираха румънския тим, след като изоставаха след първия мач в Букурещ с 0:1. Испанският национал, който все пак пропусна и дузпа в 87-ата минута, се разписа за 3:1 в Лондон в 71-ата минута. Преди това, румънският гранд беше изравнил резултата в 45-ата минута чрез своя бранител Влад Кирикеш, а Хуан Мата бе направил 1:0 в 34-ата минута. Джон Тери след това покачи на 2:1 в 58-ата минута и върна тима от Западен Лондон в играта, преди Торес да сложи точка на спора. Папис Демба Сисе, с последното си докосване в мача на "Сейнт Джеймсис парк", класира Нюкасъл също напред в турнира, тъй като "свраките" надвиха Анжи с 1:0. Тотнъм, които бяха победили Интер с 3:0 в Лондон, бяха без наказания Гарет Бейл на реванша в Милано. Те загубиха с 1:4 след продължения, но безценен гол на Емануел Адебайор ги прати също в Топ 8 на надпреварата. Иначе, "нерадзурите" направиха страхотен мач и след голове на Антонио Касано и Родриго Паласио, както и автогол на Уилям Галас, докараха нещата до продължения. Малко след това обаче се разписа Адебайор, а крайният резултат, който в крайна сметка не бе достатъчен за домакините, оформи Рикардо Алварес.

Резултатите от Лига Европа:

Рубин - Леванте 2:0 (след продължения),

Зенит - Базел 1:0,

Интер - Тотнъм 4:1 (след продължения),

Бордо - Бенфика 2:3,

Челси - Стяуа 3:1,

Фенербахче - Виктория Пилзен 1:1,

Лацио - Щутгарт 3:1,

Нюкасъл - Анжи 1:0.

За четвъртфиналите се класираха тимовете на Нюкасъл, Фенербахче, Лацио, Челси, Рубин Казан, Базел, Тотнъм, Бенфика. Жребият за Топ 8 на турнира е днес от 13:40 часа българско време в Нион. /БГНЕС