"Възможно най-тежкият жребий се падна на нас", коментира спортният директор на ПСЖ Леонардо, след като стана ясно, че френският гранд ще премери сили с Барселона в четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Не го казвам заради последния им мач, в който те победиха Милан с 4:0, а заради нещата, които Барселона постигна през последните два сезона", добави още бившият играч на "росонерите". Наставникът на ПСЖ Карло Анчелоти пък от своя страна заяви, че е щастлив, че той и неговите момчета ще имат шанса да премерят сили с испанския гранд. "Аз мисля, че е страхотно, че ще играем срещу Барселона. Много съм щастлив, но знам, че ще бъде трудно... Барса има сериозен опит, качества и вяра в собствените си сили, но ПСЖ също има шанс да продължи на полуфиналите. Ние обаче трябва да изиграем пълни 180 минути", каза самият италианец.

Дербито на четвъртфиналите в лигата все пак е Байерн Мюнхен - Ювентус. "Това не е мечтания жребий за нашия отбор, защото през годините сме имали много тежки мачове с Ювентус", каза изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге. "Трябва да направим два добри мача, за да продължим на полуфиналите. 1:0 или 2:0 в първия двубой в Мюнхен би било идеален резултат за нас. Статистически, ние нямаме добър опит с Ювентус. Ще бъде трудно, а ние трябва да имаме два доста добри дни, за да играем полуфинал", добави Румениге. "Те са от сериозен калибър, Ювентус е много труден опонент", сподели пък треньорът на Байерн Юп Хайнкес. "Аз обаче ги познавам много добре, това ще бъдат две велики футболни нощи. В момента те са най-добрият отбор в Италия, много са силни в защита и със сериозно качество в атака. Не отдавам голяма важност на факта, че сме домакини в първия мач", сподели още специалистът, който в края на сезона ще сдаде поста на Пеп Гуардиола.

Малага - Борусия Дортмунд и Реал Мадрид са останалите два четвъртфинала в турнира. Своето мнение вече казаха спортният директор на шампиона на Германия Михаел Цорк и изпълнителният директор на "черно-жълтите" Ханс-Йоахим Вацке. "Приемаме този жребий добре. По-добре да играем с Малага, отколкото с Барселона, Реал Мадрид или Байерн Мюнхен", каза Цорк. "Няма лесни мачове на четвъртфиналите. Ние не подценяваме Малага, особено, след като те отстраниха Порто с доста зряла игра. Нямаме загуба в Шампионската лига и аз се надявам да продължим по същия начин. Хубаво е, че стигнахме толкова далеч, всеки следващ мач за нас е още една череша на тортата", сподели от своя страна Вацке. /БГНЕС