Дъждът, който се изсипа над Мелбърн, принуди организаторите на първия старт от новия сезон във Формула 1 за Гран При на Австралия, да отложат последните две фази на квалификацията за неделя.

Самата квалификацията на пистата "Албърт парк" стартира с леко закъснение, но тъй като започна да вали все по-силен дъжд, организаторите взеха решение, най-вече, заради сигурността на пилотите и след като прекратяваха на два пъти подновяването на сесията, да отложат последните две фази на квалификацията за утрешния ден с надеждата времето да бъде по-благосклонно към пилотите.

Дъждът създаде доста сериозни проблеми на пилотите, които започнаха битка за място в стартовата решетка, като след първите 20 минути все пак шестима пилоти бяха елиминирани. Останалите 16 пилоти все пак ще премерят сили в утрешния ден, а най-бърз в първата фаза на квалификацията бе германският пилот на Мерцедес Нико Розберг.

Квалификацията ще се проведе преди самото състезание, с което се открива новия сезон в "кралските гонки". Втората фаза на квалификацията за ГП на Австралия ще започне в 11:00 часа местно време.

БГНЕС