Рафаел Надал се пребори за първа титла на твърди кортове от 2010 г., побеждавайки Хуан Мартин Дел Потро в три сета във финала на Мастърса в Индиън Уелс.

Испанският левичар за последно бе играл на такава настилка през март миналата година, но сега демонстрира превъзходна форма и се наложи над аржентинеца с 4-6, 6-3, 6-4, спечелвайки за трети път в кариерата си турнира в калифорнийския град. Надал се върна на корта през февруари след седеммесечно отсъствие заради травма в коляното и игра на три съревнования на клей в Латинска Америка, в едно от които стигна до финала, а в другите две триумфира с титлата. Тези турнири обаче нямаха нищо общо с този в Индиън Уелс, където се бяха събрали 49 от 50-те най-добри тенисисти в света. По пътя си към финала Надал отстрани Роджър Федерер, а мачът му с Дел Потро продължи два часа и половина. Малко след като вдигна купата стана ясно, че Рафа е решил да не участва в Мастърса в Маями, който стартира в сряда. Испанецът планира да се върне на корта през април на турнира в Монте Карло, където няма загуба вече 8 сезона.

При жените Мария Шарапова бе безцеремонна срещу Каролин Возняцки - 6-2, 6-2. Това бе втора победа за сексапилната рускиня в Индиън Уелс. За първи път тя празнува успех тук през 2006 г. Шарапова проби по два пъти в двата сета сервиса на Возняцки и я победи за час и 21 минути. За първото си място Маша ще прибере чек за 1 млн. долара, а датчанката ще получи половината от тази сума. /БГНЕС