Официално днес беше подписан договорът за ползването под наем на стадион "Локомотив" от футболния клуб за срок от 10 години. Това стана в заседателната зала на община Пловдив. От една страна документът бе подписан от кмета на града Иван Тотев, а от друга – от административния директор на "черно-белите" Атанас Узунов.

На събитието присъстваха още зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков и представителите на фенклуба на Локо Димитър Ботушаров и Велин Терзиев. "Изключително съм щастлив да сме заедно тук с г-н Узунов и представители на фенклуба. Това е някакъв своеобразен завършек на нещо, което се случва през последните две години в Пловдив", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

"Всичко може би започна с прословутите 2 милиона лева за Локомотив и Ботев. Сега даваме дома на Локомотив (Пд) да го стопанисват за 10 години. Надявам се на 10 април да бъдем всички заедно и да запалим лампите на осветлението, което може би ще е най-доброто в България. Проектът е прекрасен. Същото важи за проекта за Трибуна Бесика, който общината финансира с 60 000 лева. Надяваме се, че Локомотив ще направи съответните инвестиции и действия, за да може да превърне съоръжението в един прекрасен стадион", каза още градоначалникът.

"Усилията на всички нас малко по-малко се осъществяват. На 10 април осветлението трябва да работи за мача с Ботев (Враца). В момента се работят проектите по събарянето на Трибуна Бесика и веднага след това проект за изграждането на новата трибуна. Локомотив (Пд) и парк Лаута ще е прекрасно място за развлечения и за провеждане на спортни мероприятия", обяви административният директор на Локомотив (Пд) Атанас Узунов.

"Може би за първи път ние усещаме конструктивни намерения за добра съвместна работа от страна на местната власт. Дано това да продължи. Искам да затворим страницата на лошата полемика и да призова нашите фенове да работим за това нещата да се получат", на свой ред съобщи и представителят на фенклуба на Локо (Пд) Димитър Ботушаров. /БГНЕС