Технология за наблюдение на голлинията няма да бъде въвеждана в Бундеслигата поне до 1 юли 2015 година, обявиха от футболния съюз на Германия.

Решението е било взето по време на срещата, на която трябваше да се изберат официалните топки за сезоните след 2014/2015 година. В най-близо бъдеще обаче ще има допълнителни срещи, на които ще бъде преценено дали да бъде последван примера на Висшата лига на Англия, която вече обяви, че въвежда технологията от началото на сезона 2013/2014 година. От футболната федерация на Германия вече обявиха, че най-рано на 1 юни 2014 година може да бъде въведена технологията, но днес в било договорено решението да бъде отложено с една година.

След успешен пробен период на Световното клубно първенство, ФИФА първа обяви, че взима решение да използва технологията по време на турнира за Купата на Конфедерациите през това лято и на Световното първенство по футбол през 2014 година. За първи път официално технологията ще бъде въведена през това лято в Бразилия на Купата на Конфедерациите. Тя ще се използва и на световния шампионат през следващата година, който също ще бъде в страната на кафето, като по този начин спокойно може да се каже, че технологията ще бъде използвана и на бъдещи турнири под егидата на световната централа.

Президентът на УЕФА Мишел Платини обаче най-вероятно няма да последва примера на ФИФА, така че скоро тази технология няма да бъде използвана в Шампионската лига и Лига Европа. /БГНЕС