Кръв се ля на дербито между футболните отбори на Дунав Русе и Добруджа Добрич от Североизточна "В" група, в което трябваше да се определи кой ще заеме първото място в групата, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Срещата се игра на градския стадион в Русе, а заради големия залог - правото на директна промоция в професионалния футбол, двете агитки стигнаха до бой.

Стълкновението стана в 12-ата минута на второто полувреме, което наложи временно мачът да бъде прекъснат. За охраната на терена се грижеше частна агенция, докато полицаите имаха антажимент да опазят реда около стадиона. Въпреки това те се намесиха и предотвратиха по-сериозни сблъсъци. Близо 50 души от агитките се включиха в боя, като най-сериозно пострада фен на "Дунав", пристигнал за срещата от Разград. Той бе откаран с линейка в болницата, след като на място му бе оказана първа помощ от спортния лекар д-р Свилен Лазаров. Раните му са предимно по лицето, наложи се да се направят няколко шева.

Въпреки напрежението и нервите мачът завърши при резултат 0:0, като по този начин добричкият тим запази аванса си от една точка пред отбора на Дунав. /БГНЕС