"В името на Левски съм готов на всичко. Илиан Илиев поиска назначението на Боримиров и аз ще направя всякакъв компромис за тима", каза собственикът на Левски Тодор Батков.

"Чух се с Боримиров. Готов съм на всичко в името на Левски, само мир да има. Илиан Илиев поиска това назначение, те двамата взимат решенията в тима. В името на Левски съм готов всякакъв компромис. Двамата, Илиан и Боримиров имат пълната власт, да наказват, да назначават. За наказанието на Станислав Ангелов дори не им поисках аргументи. Ако се провалим тази година, трябва да изметем всички и да направим отбор по модела на Литекс. Да залагаме на наши юноши, които след една година ще бъдат уникално добър отбор. Крайно време е тези хубостници да поиграят малко. Всичко им е платено, в тази ситуация няма друг такъв отбор в България. Какво повече да направя", каза Батков. Левски бе формален домакин на регионална среща на Европейската клубна асоциация ЕСА. Събитието се проведе днес в Пресклуб "България" на Националния стадион "Васил Левски". На срещата присъстваха представители на водещи футболни клубове от Чехия, Хърватия, Унгария, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Босна и Херцеговина, Словения, Сърбия, България и Словакия. Основни теми на дискусията бяха: Бъдещият формат на европейските клубни турнири, медицинския протокол, начало и край на трансферните "прозорци", Европейския социален диалог относно икономическите и правни аспекти на трансфера на футболисти и др. въпроси свързани с развитието на детско-юношеските школи и споделяне на опит, относно застраховката на състезатели, при участието им в националните отбори.

След срещата мажоритарният собственик на ПФК Левски Тодор Батков отговори на въпросите на представители на медиите.

"Европейската клубна асоциация е по-скоро консултативен орган. Така да се каже, с нас се съгласуват всички важни решения на УЕФА. Коментирани бяха много въпроси. Ние подкрепихме комерсиализацията на рекламните права в турнира Лига Европа. До този момент това се случваше само с телевизионните права. Лошата новина е, че България е на 28-мо място по клубен коефициент в Европа. Аз от осем години съм в асоциацията, никога не сме били толкова зле. Тоест, вторият и третият от първенството, ще трябва да играят от първия предварителен кръг, което означава, че ще почнат на 4-ти юли с първите мачове. Никога не сме имали толкова лошо класиране. Чу се и идеята за създаване на някакъв междинен турнир. Да го наречем Балканска купа, който да бъде под егидата на УЕФА, но без награден фонд. Така по някакъв начин ще се запази интереса на футболните фенове през месеците септември, октомври и ноември, а и август, защото балканските отбори на практика рядко участват в груповата фаза. Това, че сме домакини на този форум е признание за нас. Миналата година бе в Доха, аз бях в Манчестър, а следващият ще бъде Барселона. Това е признание. Тук бяха клубове от Централна Европа и всички страни от Балканите", каза Батков. "На 5 април изтича срокът за конкурса за строежа на стадиона. Ние готвим нашите документи, надявам се да няма друг кандидат. Очаквам до края на април да получим правото на строеж. И започваме бързо да строим. До 24 май 2014 трябва да сме готови с първия сектор. Сектор А. Договор с "Газпром" няма. Има анонс. От първия човек там, господин Милер. Имаше и няколко срещи. Никога не е ставало въпрос за точна дата, от която ще влезе в сила евентуален спонсорски договор. Ориентацията беше средата на годината. От "Газпром" имат добро отношение към нас, но за да се случи спонсорството им, трябва да се случи проекта "Южен поток". Не мога да скрия, че политическата ситуация в страната ни, от последните няколко седмици, довела до оставка на правителството, служебно правителство и извънредни избори, определено забавя процеса и го комплицира. Засега нищо не се е случило, ние ще сме първите, които ще го обявим. Резултатите от изборите не са предпоставка за сключване на договора. Те са търговско дружество, което си гледа интереса. При тях е заявен интерес за спонсорство от всички големи клубове, които може да си представите, може би без Реал и Барселона. От "Газпром" определено имат сантимент и добро отношение към България. За да се случи спонсорството на Левски, трябва да тръгне нормално "Южен поток". Това е единственият читав проект в тази държава. Ако някой мисли да го спира, било то служебно, или каквото и да е правителство, то няма да стане. В тази държава има народ и привърженици на Левски, които са половината от тоя народ", добави Тодор Батков. /БГНЕС