Томи Хаас продължи с невероятното си представяне на турнира от сериите Мастърс в Маями и се класира за полуфиналите, след като разби французина Жил Симон с 6-3, 6-1.

Опитният германец отстрани световния номер 1 Новак Джокович в миналия кръг, а на четвъртфиналите нямаше проблеми и срещу Симон. Хаас спечели 78 процента от точките при собствен сервис и не даде на своя опонент нито една възможност за пробив. 34-годишният тенисист е първият германец, който стига до полуфиналите в Маями, и ще се опита да спечели първата си титла от Мастърс сериите от 2001 година насам, когато триумфира в Щутгарт.

На полуфиналите Хаас ще се изправи срещу Давид Ферер, който успя да обърне Юрген Мелцер в другия четвъртфинал от горната половина на схемата. Австриецът взе първата част с 6-4, но след това борбеният испанец се разигра и все следващите два сета с 6-3, 6-0, за да стигне до успеха след час и 55 минути. "Бях леко нервен в първия сет и в началото на втория. Опитах се да се боря за всяка точка, да бъда концентриран и се чувствах добре в края на мача", сподели Ферер след срещата. Испанецът е спечелил и двата си мача срещу Хаас до този момент. /БГНЕС