Левски не успя да постигне победа в трети пореден мач, след като направи 1:1 при гостуването на Черно Море във Варна.

Двата отбора изиграха доста оспорван мач, но в крайна сметка не успяха да се победят, отбелязвайки си по едно попадение през първото полувреме на мача, който се игра пред препълнени трибуни на стадион "Тича".

"Моряците" поведоха първи в резултата още в 9-ата минута, когато след центриране от корнер, топката бе насочена към близката греда, където Георги Божилов с глава отбеляза за 1:0. Рене Михелич в 13-ата минута все пак прехвърли майсторски вратаря Георги Китанов за 1:1 с удар отляво по нападението на "сините". Домакините обаче имаха основателни претенции към съдията Ивайло Стоянов за неотсъдена засада на словенеца и на Базил Де Карвальо.

Помощникът на Гонзо Ивайло Петров - Пифа пък бе изгонен от резервната скамейка на "морето", заради бурни оспорвания на съдийско решение в 69-ата минута. Пламен Илиев игра с ръка почти на границата на наказателното поле, но повторенията показаха, че домакините нямат основания да претендират за нарушение, тъй като националът бе в очертанията на вратарското си поле. В самия край на мача пък от Левски имаха претенции за дузпа за 100%-ово нарушение срещу Жоао Силва в полето на домакините.

В крайна сметка, Левски загуби нови точки, а Лудогорец може да се възползва от това и ако спечели мача си с Локомотив София в неделя, да дръпне с 4 точки на "сините". /БГНЕС