Челси загубиха гостуването на Саутхямптън с 1:2 и по този начин позволиха на Тотнъм да ги изпреварят на третото място в класирането на Висшата лига на Англия. "Шпорите", които все пак имат мач повече от "сините", победиха днес като гости тима на Суонзи Сити с 2:1.

Джей Родригес откри резултата на "Сейнт Мерис" в 23-ата минута, преди Джон Тери да изравни с глава в 33-ата минута. В 35-ата минута обаче, Рики Ламбърт изпълни по прекрасен начин фаул и не остави никакъв шанс на Петер Чех, носейки трите точки за домакините.

Попадения на Ян Вертонген и Гарет Бейл пък бяха достатъчни за Тотнъм да вземе мача на "Либерти стейдиъм" с 2:1. Звездата на Суонзи Мичу успя само да вкара почетен гол за "лебедите". Арсенал надви у дома Рединг с 4:1 и вече има 53 точки на петото място, но също е с мач по-малко от отбора на Андре Вилаш-Боаш.

Резултатите от Англия: Арсенал – Рединг 4:1, Манчестър Сити – Нюкасъл 4:0, Саутхямптън – Челси 2:1, Суонзи – Тотнъм 1:2, Уест Хям – Уест Бромич Албиън 3:1, Уигън – Норич Сити 1:0. /БГНЕС