Победа в Стара Загора с 2:1 срещу Славия постигна отборът на Берое в последната среща от съботната програма на 19-ия кръг на "А" група.

Заралии, които бяха загубили през есента от днешния си съперник с 1:6, победиха след голове на Георги Андонов и Венци Христов, а за столичани вкара Павле Попара.

Георги Петков успя да парира силен удар на Дончо Атанасов, но стражът на "белите" прати топката в тялото на Георги Андонов, който отблизо се разписа за 1:0 в 15-ата минута. В 63-ата минута Берое вкара втори гол. Иван Караджов изпрати дълго подаване към непокрития Венцислав Христов в лявата зона на атаката на "зелените". Христов се справи страхотно с Радослав Димитров, навлезе в наказателното поле, финтира и вратаря, а след това прати топката в опразнената мрежа за 2:0.

В 83-ата минута отбраната на домакините не се ориентира добре и сърбинът Попара оформи крайното 2:1. Мачът между двата отбора бе под номер 88 в историята на "А" футболна група. Берое вече има 27 победи, 17 срещи са завършили без победител, а Славия остава с 44 успеха. /БГНЕС