Втората порция 1/4-финални сблъсъци в Шампионската лига ще се изиграе тази вечер, а с най-голямо нетърпение се очаква двубоят между Специалния и Императора.

Жозе Моуриньо и неговият Реал Мадрид посрещат Фатих Терим и Галатасарай на "Сантяго Бернабеу". Кой кого ще надхитри? Ще накаже ли Дрогба тима на бившия си мениджър и приятел?

Отговорите ще получим тази вечер, когато и Малага посреща у дома германския шампион Борусия Дортмунд и всички се питаме дошъл ли е краят на приказката за испанския тим?

Реал Мадрид - Галатасарай
Кралският клуб няма кадрови проблеми и ще може да посрещне турския гранд с най-добрия състав, с който разполага.

Защитниците Рафаел Варан и Фабио Коентрао се възстановиха от контузиите си и са готови да започнат мача, докато Диего Лопес ще запази мястото си на вратата за сметка на вече възстановения Икер Касияс.

Шаби Алонсо, Сами Кедира, Месут Йозил и Анхел ди Мария би трябвало да се завърнат в състава на "белия балет",след като им бе дадена почивка през уикенда в мача със Сарагоса (1:1).

Старши треньорът на Галатасарай, Фатих Терим, пък може да заложи на същата единайсеторка, която елиминира тима на Шалке на 1/8-финала - реванш в Германия. Единственият футболист, на който 59-годишният специалист няма да може да разчита е Томаш Уйфалуши, който е с контузия в коляното.

Малага - Борусия Дортмунд
Очаква се испанският тим да излезе на "Ла Росаледа" в почти същия състав, който игра срещу Райо Валекано в събота. Виторино Антунес ще продължи да замества трайно контузения Елисеу на левия бек.

Все пак се очакват размествания в предни позиции. Много вероятно е Хоакин да бъде изместен като дясно крило, а Жулио Баптища да играе като типичен №10. Хавиер Савиола или Роке Санта Круз ще замени Педро Моралес в стартовите 11.

В лагера на Борусия Дортмунд се радват на добрата новина, че ще могат да използват Марсел Шмелцер. Той счупи носа си в мача с Щутгарт в събота но ще носи защитна маска и може да играе.

Централният защитник Матс Хюмелс тренира наравно със съотборниците си, но е малко вероятно да се рискува с включването му в игра, като Фелипе Сантана може да продължи да го замества. Илкай Гюндоган и Свен Бендер вероятно ще започнат в халфовата линия за сметка на Себастиан Кел и Нури Шахин.

sportni.bg