Новият мениджър на Съндърланд Паоло Ди Канио разпространи изявление, в което отрича да е расист. Той добавя, че "уважава всеки един човек".

Ди Канио, който смени Мартин О`Нийл начело на отбора от Североизточна Англия, в крайна сметка реши да коментира своите политически възгледи и твърденията, че е фашист, след като медиите на Острова не спират вече повече от 48 часа да се занимават само с този въпрос.

"Аз нямам политически пристрастия, не съм свързан с нито една организация, не съм расист и не подкрепям идеологията на фашизма. Аз уважавам всеки един човек", каза бившият нападател на Лацио и Уест Хям в специално изявление.

Съндърланд пък са точно над зоната на изпадащите, но на тима предстоят много тежки мачове с Челси, Нюкасъл, Евертън и Астън Вила, така че тимът може и в крайна сметка да се озове сред последните три отбора.

"Пресата обича да ме нарича `лудия италианец`, но аз съм готов да заложа всичко, че Съндърланд ще остане във Висшата лига на Англия", обеща на първата си пресконференция вчера Паоло Ди Канио.

БГНЕС