Двама от най-опитните футболисти на Спартак Плевен - Иво Иванов и Владислав Василев, пропускат заради контузии гостуването на Шумен идната неделя, съобщиха от клуба. По този начин "синьо-белите" отново няма да са в пълен състав за поредния им важен сблъсък от шампионата на "Б" група.

Иво Иванов е с разтежение в бедрото и би трябвало да е готов чак за гостуването на Видима-Раковски на 21-ви април. Влади Василев продължава да има проблеми с адукторите.

По добро стечение на обстоятелствата, обаче, Спартак ще почива в 19-тия кръг заради отказването на Сливен от участие в "Б" група. Двете седмици до следващия мач ще са добре дошли за възстановяването на основните играчи.

Припомняме, че Иво Иванов пропусна мача в Любимец заради червения си картон от домакинството срещу Пирин (Разлог). При завръщането му на терена срещу Септември (Симитли) шансът отново не беше на негова страна и той се контузи още в 25-тата минута и беше заменен. Владислав Василев пък изобщо не беше в групата за въпросната среща. В нея не взе участие и друг основен играч - Ивайло Раденцов, който изтърпяваше наказание. Отсъствието на тримата явно натежа на отбора и това доведе до изключително трудната победа с гол чак в 90-тата минута.

След мача със Септември с контузия в ребрата е и Любомир Тодоров. Той започна като титуляр по левия фланг, но малко след началото на второто полувреме беше заменен от Станислав Иванов. Очаква се Тодоров да е готов за мача в Шумен.

Янислав Иванов също е с нарушен тренировъчен процес, след като е измъчван от вирусно заболяване. 21-годишният халф също трябва да е възстановен за предстоящия двубой и се очаква да излезе като титуляр. /БГНЕС