"Имах разговор с Борислав Михайлов и му декларирах моето желание, че за да се излезе по някакъв начин от тази криза, аз бих освободил своя пост. Вие знаете неговото решение", разкри председателят на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански, предаде репортер на БГНЕС.Джугански обяви, че още по време на срещата между ЦСКА и Локомотив София, в която реферът Калин Людмилов допусна груба грешка, е заявил готовност да освободи своя пост. "Вярно е, че още по време на мача на "Българска армия" имах разговор с Борислав Михайлов и му декларирах моето желание, че за да се излезе по някакъв начин от тази криза, аз бих освободил своя пост. Вие знаете неговото решение, което беше публикувано в сайта на БФС. Ще изпълнявам задълженията на председател, докато прецени господин Михайлов", каза днес шефът на съдиите.

"Събираме съдиите в понеделник, мисля да си поговорим доста сериозно с тях. Рецептата едва ли мога да я кажа в момента, наистина се събраха много фрапантни и непредизвикани грешки, което за мен е много неприятно и нелогично. Единственото хубаво, ако може да се каже, е, че в тия грешки няма тенденция да бъдат в полза само на един отбор. Това показва, че съдиите грешат може би от недостатъчна подготовка и недостатъчна концентрация и мобилизация", обясни Джугански.

"Притесняват ни всички грешки, не само тези, които оказаха влияние върху крайните резултати. Едва ли може да излезем с магическа пръчка и да кажем, че от утре съдиите ще свирят по-добре. Все пак се надявам, че в един откровен разговор с тях ще намерим правилната формула за излизане от това състояние във всеки кръг да има такива грешки", допълни той.

По отношение на наказанието на Калин Людмилов и неговия асистент от двубоя между ЦСКА и Локомотив София, Джугански поясни: "Неопределено време означава точно това - неопределено време. Комисията ще прецени кога да пусне тези съдии в игра. Става въпрос за няколко кръга". Председателят на Съдийската комисия отказа да коментира срещата между Ботев Враца и ЦСКА, тъй като все още не е гледал запис от нея. /БГНЕС