Сити победи Юнайтед с 2:1 в дербито на Манчестър и по този начин запази макар и минимални шансове за титлата в Англия.

На "Олд Трафорд" всичко интересно се случи през второто полувреме, когато паднаха и трите гола, всичките дело на играчи на Сити. Джеймс Милнър откри резултата, а автогол на Венсан Компани възстанови статуквото преди брилянтна солова акция на влезлия като резерва Серхио Агуеро да донесе трите точки за "гражданите".

Уейн Рууни се завърна в титулярния състав на Манчестър Юнайтед и игра заедно с Робин ван Перси в атака, а двамата бяха подпомагани по крилата от Ашли Йънг и Дани Уелбек. Райън Гигс зае мястото на Том Клевърли в средата на терена, а Фил Джоунс бе партньор в центъра на отбраната на Рио Фърдинанд.

За Сити пък възстановяващият се от контузия Серхио Агуеро остана първоначално на пейката, а атаката бе водена от Карлос Тевес, подпомаган от Давид Силва, Самир Насри и Джеймс Милнър.

През първото полувреме на "Олд Трафорд" головите положения бяха твърде малко като двата отбора имаха едва по един удар в очертанията на противниковите врати. "Гражданите" все пак изглеждаха по-добрият отбор като владееха в по-големи периоди топката, но не успяваха особено да затруднят Давид де Хеа. Удар на Карлос Тевес бе избит от Фил Джоунс, а изстрел на Насри мина в близост до вратата.

В същото време Юнайтед играеше по-прибрано, но бе опасен на контраатака. В началото на мача опасен шут на Робин ван Перси мина покрай гредата, а в самия край на полувремето Рафаел можеше да открие резултата. Холандецът подаде към бразилеца, който в опита си да се справи с бранител в синьо направи изненадващ удар, който можеше щастливо да влезе във вратата, но Джо Харт внимаваше и след неговата намеса и помощта на гредата нулевото равенство се запази.

Второто полувреме започна отлично за "гражданите", които поведоха в 51-а минута чрез гол на Джеймс Милнър. Главен виновник бе Райън Гигс, който подари топката на съперника след лош опит за игра с пета. Насри намери Милнър на границата на наказателното поле, откъдето халфът стреля. Топката докосна крака на Фил Джоунс, което бе достатъчно да й помогне да влезе в ъгъла за 1:0.

"Червените дяволи" обаче успяха да реагират бързо и макар също да имаха доза късмет, изравниха резултата 8 минути по-късно. Ван Перси центрира отдясно прострелно към далечната греда, там Фил Джоунс стигна до топката и стреля с глава. Ударът на защитника бе лош, но за негово щастие топката срещна гърба на Венсан Компани и влетя в неговата врата за 1:1.

В 72-а минута Насри направи пропуск за Сити, а това бе и последното му действие в мача, тъй като веднага след това французинът отстъпи мястото си на Агуеро, който 6 минути по-късно донесе победата за своя отбор. Аржентинецът направи уникален пробив като получи топката отляво извън наказателното поле, мина покрай Фърдинанд, Джоунс и Уелбек, след което вече отдясно в наказателното поле с мощен удар в горния десен ъгъл вкара за крайното 2:1.

До края на мача Юнайтед така и не успя да намери начин да изравни резултата за втори път и допусна загуба в дербито на Манчестър.

В класирането Юнайтед е лидер със 72 точки, но преднината пред Сити бе намалена на 12 точки. /"Гонг"