България изненадващо се свлече с 5 позиции до 51-ата в обновената световна ранглиста на ФИФА, въпреки добрите си резултати през миналия месец в световните квалификации.

"Лъвовете" разбиха Малта с 6:0, а след това изпуснаха победата при гостуването на Дания, завършило 1:1. Мачове с аутсайдери като малтийците обаче не носят много точки класацията и от днес тимът ни е извън топ 50 на света. Пред нас са отборите на Буркина Фасо, Уелс, Албания и Коста Рика.

Във водещата тройка промени няма - Испания остава водач, следвана от Германия и Аржентина. Хърватия се изкачва до четвъртото място, следвана от Португалия. Колумбия, Англия, Италия и Холандия допълват топ 10, в който голямата изненада е 10-ото място на Еквадор.

След ремито с нас и класическата победа с 3:0 над Чехия тимът на Дания скача с 5 места в класирането и вече е в топ 20, заемайки последната му позиция. Чехите, които записаха победа и загуба през март, също бележат прогрес с 2 места до 25-ото място. Друг тим от нашата група, Армения, се свлече с 6 позиции до 90-ата в света. Малта пък е 157-а в ранглистата. /БГНЕС