Челси, Бенфика, Фенербахче и Базел стигнаха до полуфиналите в Лига Европа, като и четирите мача в четвъртък вечер предложиха драматични развръзки.

Най-рано напред се класира Челси с удобна загуба.
На "Сейнт Джеймсис Парк" Нюкасъл и Бенфика завършиха 1:1, но интригата беше жива до самия край. Сисе откри за домакините в 71-ата минута, компенсирайки един от двата гола пасив от първия мач, свършил 3:1 в Португалия.

Салвио обаче вкара гола на успокоението за Бенфика във втората минута на продължението и така иберийският тим също се класира напред в турнира.

Фенербахче изнесе нов силен мач в Лига Европа, но и класирането на Турците дойде късно. "Фенерите" пристигнаха в Рим за мача си с Лацио с аванс от два безответни гола. Сенад Лулич с глава откри за "орлите" след час игра, доближавайки своя тим поне до продълженията.

Вместо да вкарат втори гол обаче домакините допуснаха изравяване 17 минути преди края, което до голяма степен ги пречупи. Автор на гола за крайното 1:1 стана Цанер Еркин, който прати своите на исторически първи полуфинал в евротурнирите.

Мачът между Базел и Тотнъм обаче се оказа най-интересен, а победителят се реши след изпълнение на дузпи. Резултатът на реванша в Швейцария в редовното време беше същият като в първия мач - 2:2.

Сала и Драгович докараха Базел до пълен обрат, след като Клинт Демпси бе открил за "шпорите" в самото начало на двубоя. Отново Демпси обаче възстанови пълния паритет в 82-ата минута, а двете допълнителни продължения от по 15 минути не стигнаха спорът да бъде решен.

Така се пристъпи към рулетката на дузпите. Още при първото изпълнение за Тотнъм ударът на Том Хъдълстоун бе спасен от вратаря Сомер. Още по-ужасяващо бе изпълнението на Емануел Адебайор при третия тур от бялата точка. Тогоанецът стреля над вратата и сведе шансовете на Тотнъм до минимум. Играчите на Базел обаче не сбъркаха при нито едно от изпълненията и се класираха на полуфинала за Лига Европа.

sportni.bg