"Разделихме се с Илиан Илиев. Той прецени, че така е най-добре за Левски. Николай Митов ще води отбора до края на сезона", обяви изпълнителният директор на Левски Иво Тонев, предаде репортер на БГНЕС.

"Вчера с Боримиров говорихме с Илиан. След този разговор стигнахме до решението да се разделим, като решението беше както наше, така и негово", добави шефът на "сините".

"Митов ще води отбора до края на сезона – помощници ще са му Мариан Христов и Елин Топузаков. Здравко Здравков получи предложение да работи в ДЮШ на Левски, в понеделник ще говорим пак с него. Има вариант новият треньорски щаб да води тима и през следващия сезон, но това зависи само от тях", каза още Тонев.

Изпълнителният директор на "сините" обяви, че е въведена и крайна мярка спрямо играчите. "Спираме всички плащания на играчите до края на сезона. Когато завърши сезона ще видим кой какво е заслужил да получи. Казах им на футболистите - оттук нататък, който не иска да играе за Левски, може да си ходи още днес. Който иска да остане, трябва да се раздава докрай за отбора, да дава всичко от себе си".

"Дали ще играем с чужденци или ще залагаме на наши юноши, това ще зависи от треньорите и от Боримиров. Няма нищо по-хубаво от това да играем с юноши на Левски. Вижте какво направиха Литекс, всички сега говорят за тях, но тази промяна при тях започна преди години", допълни Тонев.

"Казах на играчите, че може да завършим пети и да отпаднем за Купата, но можем да станем шампиони и да вземем Купата на България. Всичко зависи от тях", сподели още шефът на Левски.

Новият треньорски щаб на Левски вече води днешното занимание на "сините", а в 12:30 Митов, Христов и Топузаков ще дадат пресконференция. /БГНЕС