Байерн Мюнхен - Барселона и Борусия Дортмунд - Реал Мадрид са полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига, стана ясно от жребия, който бе изтеглен в Нион.

Полуфиналните мачове ще се играят на 23 и 24 април, а реваншите са на 30 април и 1 май. Финалът на Шампионската лига през тази година е на стадион "Уембли" на 25 май. Победителят от втория полуфинал ще бъде символичен домакин на финала в Лондон.

Борусия Дортмунд е европейски шампион за 1997 година, но клубът от Рур не е играл полуфинал в турнира от 15 години насам. Отборът на Юрген Клоп вече срещна Реал Мадрид в груповата фаза на турнира през този сезон, като германците взеха 4 точки от двата мача с "белия балет". Испанският гранд, който е в Топ 4 на турнира за рекорден 24-ти път в своята история и трети пореден път, обаче елиминира тогавашния шампион в турнира Дортмунд на полуфиналите през 1998 година.

Байерн Мюнхен вече стана шампион на Германия и ще играе без напрежение срещу почти сигурния нов шампион на Испания Барселона. Двата клуба се срещнаха на четвъртфиналите в най-комерсиалния европейски клубен турнир пред четири сезона. Барса тогава спечели сблъсъка и в последствие стъпи на европейския връх. Немският и испанския гранд, освен това, премериха сили в груповата фаза на турнира през сезон 1998/1999 година, а тогава баварците победиха с 2:1 на "Ноу Камп". /БГНЕС