Почти две години след мача, който сякаш беляза края на кариерата на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, излезе и обяснението на мениджъра сър Алекс Фъргюсън за него.

Шотландецът разкри причината, поради която остави българския си нападател извън групата във финала за Шампионската лига срещу Барселона през 2011 г.

От този мач нататък кариерата на Бербо на "Олд Трафорд" тръгна стремително надолу.

Затова миналото лято той отиде във Фулъм, въпреки че имаше още една година договор с "червените дяволи".
По времето, в което Бербатов остана извън групата, той беше голмайстор на Висшата лига. Вместо него сред избраниците на Фъргюсън беше Майкъл Оуен.

Бившият английски национал прекратява кариерата си този май, а още тогава си личеше, че отдавна е изчерпан за футбола и постоянно беше мъчен от контузии. Но това не спря Фърги.

"Докато редях състава си за този мач и си избирах резервите, имах голяма дилема. Мислех си: "Ако изоставаме с един гол и до края остават няколко минути, на кого ли мога да разчитам?"

И тогава нито за секунда не се поколебах да избера Майкъл. Имах му огромно доверие. Той не пропусна нито една тренировка заради контузиите си, винаги беше там", заяви Фъргюсън.

Дали е бил прав, или не, може да отсъди само шотландецът. Но в този мач нито Оуен се появи на терена, нито Барселона остави някакъв шанс на съперника си, отвявайки го безапелационно с 3:1.  

sportni.bg