Футболистите на Пари Сен Жермен на обяд консумират само биопродукти, като обслужващият ги персонал трябва да е съставен само от мъже.

Съобщението бе пуснато на официалния сайт на клуба по повод предстоящия мач с Троа. "Играчите на ПСЖ по никакъв начин не трябва да контактуват с жени по време на гостуването. В тази връзка храната им трябва да бъде поднасяна от двама сервитьори от мъжки пол", се казва в съобщението.

Сред другите изисквания на клуба към отборите домакини, с които играят милионерите от Париж, са храна, приготвена само от биопродукти, свежи морски дарове и яйца, измътени от кокошки, отгледани на чист въздух.

"Нашите играчи ядат само чисто месо - телешко и пилешко", се казва още в съобщението на ръководството на ПСЖ. Условието е очевидно във връзка със собствеността на клуба, чийто президент е Насер Ал-Келаифи, близък до управляваща фамилия в Катар.

За консумацията на свинско в съобщението нищо не се споменава. Подразбира се, че футболистите могат да похапват пържоли само у дома си и по ресторантите, но не и докато се хранят заедно, подготвяйки за предстоящия мач.

БГНЕС