Байерн Мюнхен победи Барселона с категоричното 4:0 в първа 1/2-финална среща в Шампионската лига, играна тази вечер на стадион "Алианц Арена".

Малцина са очаквали такъв развой на събитията, а едва ли някой си представял подобен резултат, но баварците определено бяха по-класният отбор на терена.
Двата тима не губиха никакво време в "опипване на почвата", а се хвърлиха един срещу друг веднага щом чуха първия съдийски сигнал.

Първото голово положение в мача падна още във втората минута, когато Марио Гомес комбинира с Ариен Робен в наказателното поле на гостите, последва удар на холандеца, който обаче попадна в тялото на вратаря Виктор Валдес.

Каталунците отвърнаха на удара в деветата минута. Шави Ернандес центрира от корнер, а Жерар Пике засече топката с глава, но ударът му не бе достатъчно прецизен и прати топата в аут. Постепенно испанците успокоиха играта, налагайки своят стил с безкрайни подавания помежду си.

Баварците обаче бяха нащрек и в 25-ата минута резултатът на "Алианц Арена" бе открит. Робен центрира в наказателното поле, Данте игра с глава, топката попадна в Томас Мюлер, който също с глава я прати в мрежата зад Валдес за 1:0. Момчетата на Тито Виланова така и не успяха да върнат попадението, може би заради предпазливата игра на Байерн, и се оттеглиха на почивката с гол пасив.

Само четири минути след подновяването на играта в Мюнхен домакините удвоиха преднината си. Томас Мюлер засече с глава центриране от корнер и свали топката за Марио Гомес, който не се поколеба да я прати във вратата на Барселона - 2:0.

На телевизионното повторение се видя, че Гомес е бил в засада, но този факт остана незабелязан от страна на Виктор Касай и помощниците му. В 55-ата минута Франк Рибери получи топката от Ариен Робен в наказателното поле и стреля, но коженото кълбо профуча встрани от целта.

В 73-ата минута бърза контраатака на Байерн донесе третия гол в полза на домакините. Рибери напредна в половината на Барса, комбинира с Швайнщайгер, който пък асистира на Робен и холандецът безпощадно оплете топката в мрежата на съперника - 3:0. При атаката на баварците Томас Мюлер извърши нарушение срещу играч на испанския тим, но Виктор Касай го подмина и това остави съмнения за редовността и на този гол.

Девет минути преди края на редовното време Томас Мюлер се възползва от центриране на Давид Алаба и закова четвърти пирон в ковчега на Барселона, бележейки за 4:0. В крайна сметка до края на срещата не се промени нито безсилието на Барселона, нито стабилната игра на Байерн Мюнхен и така домакините направиха огромна крачка към финала на надпреварата, който ще се играе в края на май на лондонския "Уембли".

sportni.bg