Служители на СДВР предотвратиха разрастването на скандал, възникнал в Борисовата градина между две групи фенове на Левски и ЦСКА, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 13.00 часа униформените засекли 20-ината младежи, които тъкмо започнали да мерят сили и защитават с бой отборите си. В тях са открити ножове, палки и боксове. Всички са отведени в Първо РУП, работата по изясняването на случая продължава.

Вечното дерби между Левски и ЦСКА, най-известното съперничество в българския футбол, ще започне след броени часове на Националния стадион, където се чакат близо 20 000 души публика.

Левски е в по-изгодната позиция преди срещата, преследвайки лидера Лудогорец с новия треньор Ники Митов, за който това ще е първо дерби с ЦСКА начело на "сините". Помощникът в миналото на Емил Велев и доскоро на Илиан Илиев стабилизира отбора след оставката на последния и феновете днес ще се надяват на положителен резултат във формалното домакинство на "сините".

ЦСКА също смени треньора малко след старта на шампионата и в лагера на "червените" се забелязва лек прогрес при Милен Радуканов, въпреки отпадането от турнира за Купата на България. "Червените" са на 4 точки от Левски преди двубоя, който ще е второ Вечно дерби за Радуканов след паметната победа на "Герена" с 3:1 при предишния му престой на "Армията". През есента "червените" също победиха - с 1:0 след гол на Серж Нюаджи.

Мачът е 131-и поред за първенство между двата тима и общо 181-и в историята на съперничеството. Победите за "сините" са 77, докато 45 мача са завършвали наравно. В 58 случая пък е надделявал ЦСКА. Головата разлика е в полза на Левски - 278:255.

БГНЕС