Битката срещу Евертън може би е била последната за Димитър Бербатов с екипа на Фулъм. Това твърди английското издание "Сънди Пийпъл".

Според него, българинът и мениджърът Мартин Йол обмислят напускане през лятото. Причината е орязването на бюджета на лондончани.

Холандецът вече е обявил на изпълнителния директор Алистър Макинтош, че иска инвестиции в първия отбор. Това обаче ще стане много трудно.

Според "Сънди Пийпъл" и "Сънди Мирър", Бербатов също не е доволен от случващото се и би последвал мениджъра си, заради когото отказа на Фиорентина и Ювентус, в нов клуб.
И двамата са с по още една година от договорите си, така че ако някой ги иска, ще трябва да плаща. Изданията обаче смятат, че това няма да е проблем заради постиженията им.

Йол се справя отлично със задачата си в Премиършип и държи в средата лимитирания откъм възможности тим. Бербатов пък си върна голмайсторската форма.

Той отбеляза 13 гола във Висшата лига и вече предизвиква интерес и в други клубове, въпреки че не е в първа футболна младост.

Ако тези прогнози на английските медии се сбъднат, по всяка вероятност българинът ще е изиграл вече последния си мач за лондончани.

Той има скъсан мускул на прасеца от битката с Евертън. Затова беше сменен още в началото на първото полувреме.

След прегледите днес ще стане колко дълго ще отсъства от терените, но нищо чудно да е между три и четири седмици. Това би сложило край на сезона за Бербатов.

Освен с бъдещето и контузията му, в Англия се занимават и с благосъстоянието на българина. Вестник "Таймс" го нареди на 17-а позиция сред най-богатите футболисти на Острова.

Състоянието на благоевградчанина се оценява на 15 млн. паунда, като в изчисленията влизат само недвижимите имоти, колите и др. притежания. Спестяванията не се отчитат.

Лидер в тази класация е Уейн Рууни от Манчестър Юнайтед с 51 млн. паунда, а втори е съотборникът му Рио Фърдинанд с 42 млн.  

sportni.bg