Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов разсея съмненията, че ще бъде уволнен от поста след загубата във вечното дерби. В събота "червените" паднаха от Левски с 1:2 с гол в последната минута.

Веднага след двубоя изпълнителният директор Венци Живков обяви, че именно наставникът е виновен за поражението и трябва да си поеме отговорността. Радуканов обаче е спокоен, след като е говорил със собственика Димитър Борисов и члена на управителния съвет Емил Костадинов. Точно Коща отговаря за първия отбор от шефовете.

"Всичко е спокойно, не съм усетил напрежение. Оставам на поста си. Имам договор до юни месец, с опция за 2 години. Продължавам да работя до лятото и няма да си подавам оставката. Взимам нормални пари, не по 40-50 хиляди лева. До лятото ще се раздавам напълно и ще работя по 24 часа на ден. Докато са доволни от мен, ще остана. Когато решат, че не им трябвам, ще си тръгна. Живков има право на своето мнение. Съгласен съм с него, че такъв мач се печели без страх. Или го преодоляваш и ставаш голям, или слизаш от сцената.

Снощи се срещнах с президента Борисов и г-н Костадинов и смятам, че нещата са нормални и гледаме напред. Продължаваме да работим, не съм усетил някакви сътресения", заяви Радуканов пред "Би Ти Ви". Промени обаче ще има. Те са свързани с нападателя Мишел Платини. Той е сигурен напускащ през лятото. Бразилецът затова и започна като резерва в дербито, защото е бил разсеян.

"Вече е говорил с ръководството, разбрал се е. Иска да ходи в друг отбор, предстои да му го намерим. Но Платини няма да остане в ЦСКА", сподели още Радуканов. Той разкри и подробности около предишния си престой на "Армията" и раздялата с босовете. "Някои ме съветваха да не се захващам с тази работа заради това, че идвам по средата на сезона, че не съм правил подготовка. Но покана от ЦСКА не се отказва.

Това е риск, който съм поел. Предишният път се появи трети човек, който искаше властта в ЦСКА, но с ръководството не съм имал проблеми. Разделихме приятелски тогава. Естествено, трябва да се поучим от грешките си, за да се развиваме. Генералната работа ни предстои, за да разрешим проблемите на клуба.

Виждате колко години не можем да спечелим шампионската титла, оставаме си с една Купа и Суперкупа", сподели още наставникът на "червените".  

sportni.bg