След като премина лесно в първата си среща с Берое, днес Левски бе дори по-убедителен срещу старозагорския отбор и ги надигра с цели 40 точки разлика - 89:49. Така след 2-0 в четвъртфиналната серия Левски вече е на полуфинал.

На този етап "сините" ще срещнат Балкан, а серията ще се играе до 3 победи от 5 мача. По програма полуфиналите трябва да стартират на 7 май с мач в София в зала "Универсиада", но има вариант серията да започне и по-рано.

Най-резултатен за победата с 15 точки бе Младен Пантич. По 11 добавиха Павел Иванов и Чавдар Костов, който се завърна в игра след контузия. Други двама баскетболисти на "сините" завършиха с двуцифрен точков актив - Стефан Георгиев и Димитър Димитров - по 10 точки.

За Берое Борис Бакович завърши с 12 точки и 7 борби, а по 10 точки добавиха Милен Димитров и Майкъл Харт. Съставът на Берое обаче с този мач приключи участието си в шампионата след като отпадна в серията.

Освен Левски и Балкан, за полуфиналите се класира и Лукойл Академик след победа над Черноморец. Единствено серията между Ямбол и Рилски спортист отиде в трети мач след като Ямбол изравни за 1-1. /БГНЕС