Челси и Бенфика ще определят новия носител на трофея от Лига Европа на 15 май на "Амстердам Арена" в холандската столица, след като вчера спечелиха своите полуфинални срещи от турнира.

"Сините" от Лондон имаха преднина от 2:1 след гостуването си в Базел, а късно миналата вечер записаха още един успех - 3:1 на "Стамфорд Бридж" и се класираха за финала с убедителен резултат. Мохамед Салах изведе швейцарския тим напред точно преди почивката , но през втората част Виктор Моузес, Фернандо Торес и Давид Луис осигуриха победата за Челси.

Другият полуфинал бе далеч по-интересен, тъй като домакините от Бенфика имаха да наваксват пасив от 0:1 срещу Фенербахче след първата среща в Истанбул. Още в деветата минута Николас Гайтан даде преднина на португалците, но в 23-та минута Дирк Каут изравни от дузпа, което означаваше, че "орлите" се нуждаят от нови два гола, за да стигна до финала. Те все пак стигнаха до тях, като в герой за тима се превърна Оскар Кардосо, който се разписа в 35-та и 66-та минута, за да даде шанс на Бенфика за първи европейски трофей от 1962 година насам.

БГНЕС