Минимална победа с 1:0 срещу Ботев Пловдив постигна отборът на ЦСКА в дербито на 25-ия кръг на "А" група, което се игра на ст. "Българска армия", предаде репортер на БГНЕС.

Срещата бе доста интересна, а след днешния успех "червените" изместиха Ботев от третото място в класирането и вече водят на тима, воден от Станимир Стоилов, с една точка в битката за Европа. "Канарчетата", които бяха по-добри през първата част, успяха да вкарат две попадения, но те бяха отменени заради засада. Първо, в 17-ата минута Иван Цветков прати топката във вратата на Черни от ъгъла на вратарското поле, но при подаването към него бившият голмайстор на втора холандска дивизия с тима на Хелмонд Спорт бе на сантиметри зад гърба на защитата и попадението не бе зачетено. Цветков отново вкара в 72-ата минута, но при центрирането на Галчев от пряк свободен удар голмайсторът на "канарите" отново бе зад защитата на домакините.

Единственото попадение в мача падна в 51-ата минута, когато Марсиньо стреля силно, топката рикошира в Перейра и се оплете в мрежата зад Стаховяк. Двубоят се игра пред повече фенове на пловдивския тим, отколкото на ЦСКА, тъй като "червената" агитка бойкотираше тима и собствениците от "Титан" след поражението от Левски във вечното дерби. Сектор "В" на стадион "Българска армия", където стоеше агитката на ЦСКА през пролетта, бе почти празен, докато секторът за гости бе пълен с "бултраси".

БГНЕС